Megalló Wellness Panzió

Túrázás, látnivalók

Túrázás, látnivalók

A szomszédos településen, Fűzérradványban található a Károlyi kastély, melynek egy felújított szárnya látogatható. Az azt körülvevő arborétum csodálatosan fel lett újítva, szemet gyönyörködtető látványt nyújt.
Fel lett újítva, illetve újra lett építve a fűzéri vár, ami így Közép-Európa egyik legszebb, leglátványosabb fellegvára lett. Felépült a Kis-milici kilátó is, melyről pazar kilátás nyilik a Zempléni-hegység szlovák-magyar nyúlványaira.


A Hollóházi Porcelángyár, valamint a Sátoraljaújhelyen található kalandpark, mely a kikapcsolódni vágyóknak számos lehetőséget kínál (pl. téli-nyári bobpálya, libegő,lanovka,átcsúszó pálya, mászófal központ, téli-nyári sípálya, gör- és műkorcsolyapálya, hófánk, tubby pálya) szintén a környék érdekességeinek sorát színesítik.
A túrázás és a természet szerelmesei több tanösvényen keresztül ismerhetik meg a Zemplén e csodás szegletének állat és növényvilágát, valamint földtani képződményeit.
Ezek mellett számos történelmi emlékhely található a közelben. Sárospatakon, Borsiban és Kassán a Rákócziak, Sátoraljaujhelyen Kossuth Lajos, Széphalomban pedig Kazinczi Ferenc eletéről tudhatnak meg többet az érdeklődők.